You are here: Kezdőlap » Tevékenységi kör » Műszaki felügyelet
2023 febr. 03

Ipari beruházásokhoz kapcsolódó független műszaki felügyelet

 

A független műszaki felügyelet klasszikus értelemben vett célja a terv szerinti kivitelezés megvalósulásának ellenőrzése, felügyelete.
A 70-es évek végén, a 80-as évek elején néhány kooperációban készült és külföldön felépített erőművi nagykazán műszaki felügyeletét leszámítva ez a tevékenység a vegyipar és a petrolkémia különböző területein figyelhető meg.
Abban az időben még a teljeskörű műszaki felügyelet volt a divat, ami annyit jelent, hogy a műszaki felügyeletet ellátó szervezet már a tervezés fázisában bekapcsolódott a munkába (tervellenőrzés műszaki felügyeleti, anyagmegválasztási és vizsgálhatósági szempontok alapján) és végigkísérte a kivitelezést és sikeres kivitelezés esetén megadta az engedélyt a nyomáspróbákra.
Az elmúlt 25 évben 24 üzem építésénél adtunk műszaki felügyeletet, amiből 8 üzem kivitelezésének felügyelete az 1996‑ban megalakult ÁEF Anyagvizsgáló Laboratórium Kft. nevéhez fűződik.
Amit szem előtt kell tartanunk, az nem más, mint az előírásoknak, szabványoknak és a jóváhagyott terveknek megfelelő, elvárható minőségű kivitelezés a beruházás ideje alatt.